A Covent Garden Pied-à-Terre Celebrates Mid-Century Style

This 4th floor apartment is situated in a newly constructed building overlooking Covent Garden piazza. The owner called on Kitesgrove to help furnish it, and we love it so much we couldn't resist asking the designers a few nosy questions.

What was the client brief?

We were engaged to completely furnish and dress our client’s newly built apartment. She wanted us to create a place of comforting respite from her demanding thespian and travel-heavy schedule.

What improvements have you made?

We were handed the project as a fitted shell requiring everything entirely new from tables, chairs and beds right through to tableware and thoughtfully selected accessories. We spent time sourcing original vintage furniture from the 1950's and 60's - in line with our client’s discerning design taste and our shared appreciation for authenticity.

Where did you get your inspiration from?

For this project our client had a strong and principled aesthetic vision for the space that nurtured an inspiring working relationship as we shared many sourcing trips to find unusual antiques and artwork together. Her theatrical background informed much of the design from mixing a vibrant colour palette to layering eclectic accessories.

At Kitesgrove we have an attentive design approach which aims to deliver homes that truly reflect our clients’ lifestyle and wishes. We find that our most successful projects are born out of clients engaging closely in the process where we are able to capture their imagination and the inspiration is mutual. Having said that, we work on a number of development projects and are equally adept at designing for sale. In these cases we draw inspiration from the existing architecture and locality of the space. We take careful consideration of who we imagine might live there and often draw on fine art or a particular unusual piece of furniture or lighting to inspire a theme in the design. We prioritize natural materials and regard comfort and quality as central to our work.

What has been the clients' reaction to the finished project?

Initially the apartment was intended to be let for the periods of time our client was travelling. As she became increasingly involved and enamoured by the design she began to reject this idea feeling that it was all ‘too beautiful’ to allow just anyone to live there. Since the completion of the project, we have received emails of thanks reiterating how inspired and ‘at home’ she feels in the space.