A Light London Apartment that Maximises Every Inch of Space

This delightful two bedroom Primrose Hill London apartment has been reconfigured by Amos Goldreich Architects to maximise the potential of its 60sqm, improving the usable space and optimising the natural light.

The practice significantly reconfigured the apartment’s spatial layout. The relocated kitchen is now open-plan and is seamlessly integrated within the living area, while a window between the kitchen and the entrance hallway creates a new visual connection and a more coherent sense of progression from one space to the next. Not to mention allowing light to flow between the spaces.

The choice of colour palette and materials is deliberately light in tone, which helps to deceive the eye into thinking there is more space than there actually is. While a glossy worktop and splashback also helps to throw light around, and the plain handle-less cabinets ensure there is nothing to distract the eye.

Colourful furniture and accessories however punctuate the whiteness and provide not just colour, but a welcoming dash of pattern too. 

The light-flooded bay window is the perfect place for the dining table.

A floating sideboard and recessed desk ensure the living room is not cluttered and provides an opportunity for the client to display a few personal treasures.

The previously rather constrained single bedroom has been enlarged, with additional windows introducing much needed natural light. And the reconfigured space also includes a new bathroom.

completed copy

Amos Goldreich Architecture is a London based architecture practice established in 2010, offering a full range of architecture services.