Run For The Hills Designs Next Generation Work Space in Birmingham

The space is spread over five floors, comprises close to 20,000 square feet, with two large work spaces on each floor. The building has an amazing location, less than five minutes walk from New Street Station, where the HS2 will arrive, linking Birmingham directly with London, The East Midlands, Leeds and Manchester.

2018_06_29_RFTH_BennettsHill_Shot 1_046.jpg

Drawing inspiration from Georgian facades and private members club entrances, the exterior of the property is now befitting of the young, vibrant clientele it seeks to attract. The front door, repainted in an inky dark Paint & Paper Library blue, is adorned with bronze ironmongery; an antique-style bell, door knocker, letter plate and buzzer. Above and around the main sandstone entrance, statement new signage in blackened steel and antique brass give visitors a hint of the premium design within. The main lobby features oversized antique mirrors, flanked by the project’s eponymous dark blue painted walls.

2018_06_29_RFTH_BennettsHill_Shot 3_012.jpg

Bennetts Hill House is the second collaboration between Run For The Hills and property developer Dunmoore, following the success of the redevelopment, styling and rebranding of the Wireless Factory warehouse style workspace project in West London.

Led by Creative Directors Anna Burles and Chris Trotman, Run For The Hills’ holistic approach, includes working on everything from the interior design of Bennetts Hill House, to origination of the branding, logo and entire visual identity and website. Designing everything from the exterior signage and the ‘to let’ board outside, to the company board in the main lobby and internal way-finding and signage throughout the building. Having both interior and branding teams in-house has allowed a design synthesis between all elements of Bennetts Hill House’s new creative identity.

2018_06_29_RFTH_BennettsHill_Shot 6_043.JPG

Head of the interior design team, Anna Burles, comments; “The brief from our Client, Dunmoore, was to create a taste of Soho / Shoreditch in the heart of Birmingham. We wanted to create a space that felt urban and cool but also sophisticated and appropriate for the heritage Georgian building. Our monochromatic scheme of deep midnight blues, urban greys, off whites, chalk and clay is dramatic but with an elegant, utterly timeless feel which would appeal to men and women.”

2018_06_29_RFTH_BennettsHill_Shot 3_035.jpg

The new open-plan offices feature super high ceilings with exposed concrete pillars, exposed steel beams and oversized vintage blackened steel mirrors. The ‘studios’ also feature large, steel framed Crittall windows on all sides, allowing swathes of natural light to flood through the space. The show suite on the 4th floor also showcases the stylish shaker style kitchens designed by the interiors team,featuring crisp marble worktops, super dark painted cabinets and doors, antique brass taps, butler sinks and apothecary style cabinet handles. Rather than overhead cupboards, the kitchens have reclaimed timber open shelving with cast iron brackets, making a style statement and keeping things feeling light and airy.

2018_07_05_RFTH_BennettsHill_Shot 5_065.jpg
2018_07_05_RFTH_BennettsHill_Shot 9_013.jpg

Founded by Chris Trotman and Anna Burles, Run for The Hills is an award-winning creative design house specialising in branding and interiors.